Одзвонило је – БУЂЕЊЕ!

Развијајући нашу групу грађана настојимо да постанемо покретачка снага друштвених и политичких промена у нашем Косјерићу.

Криза савремене демократије се може идентификовати како на светском нивоу тако и на локалном те није заобишла ни последњи засеок нашег Косјерића. Данашња демократија није способна или није спремна да ограничи власт, заштити приватну и политичку аутономију грађана, обезбеди оквир за социјалну правду, те да ефективно врши услуге бриге о јавном добру.

У оваквој ситуацији смо ми, грађани Косјерића, посегли да се организујемо, да позовемо – Вас наше суграђане, да се одупремо губитку слободе, да слободе – недопустиво је да у родном граду страхујемо од позиције / опозиције / коалиције / било кога и било чега када је реч о нашој личној слободи да живимо, радимо, мислимо и изражавамо своје виђење стања ствари. У оваквој ситуацији смо се ми, грађани Косјерића, организовали да се одупремо растућој неједнакости, социјалној неправди и политичком обесправљењу.

Позивамо Вас драги суграђани да се одважите и уздигнуте главе кажете: “Да-променама у Косјерићу, променама системске природе, да кренемо већ једном са квалитативним и квантитативним поправљањем локалне заједнице, а не да чекамо ма кога да нас организује, “поправља”, “мења на боље” – то нико не може, то можемо само ми сами”.

Минуле године и страдања су допринела да се додатно затворимо у себе, у љуштуре којих од испраног мозга више и не примећујемо, да страхујемо до ирационалности, да се бранимо ћутањем које они који су нам се претпоставили тумаче као одобравање, да осећамо усамњеност што је психолошки горе од самоће те да нам треба патронат и да се свијемо под ћошчић плашта политичких странака које нас третирају као слепо црево својих интереса (изузев пред изборе).

Молимо Вас, пробудите се, ми мештани смо ту где јесмо од када знамо за себе, одатле су нам дедови, прадедови, чукундедови, рађале су нас најспособније и најбоље жене, како некада тако и дан данас, а ми ћутимо, ћутимо и чекамо да нас неко поведе у светлију будућност, јер не можемо сами своју чељад да окупимо, читав град поведемо и устројимо као сопствено домаћинство, јер се плашимо да кажемо да нам је доста туђих мишљења и правила, да нам ништа не треба од удељене цркавице, да ћемо својим радом изградити свој град као своју кућу што смо подигли и укровили, да ћемо се ослонити на своје људе били они у Косјерићу или негде другде, да су ти људи наша деца, да су нам деца школована, да ћемо их упослити на изградњи наше заједнице и да све имамо и стручњаке и мислиоце – Доста је, све што је било са данашњим даном се завршава.

Подигните погнуте главе, погледајте своју породицу, своје комшије, родбину, суграђане које свакога дана срећете – може ли нам ико боље мислити него ми сами себи и може ли нам ико прићи и пружити руку и у добру и у злу се наћи него ми једни другима?

Група грађана Чисти људи за чист Косјерић је ту за вас наши суграђани, да – ми смо Косјерци, без патроната и плашта, фанфара и обећавања кула и градова пред изборе. Ту смо да заједно видимо шта нам је чинити. Нама нама ништа без нас!

Здраво били!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено