О нама

Драге комшије,

окупили смо се са намером да допринесемо стварању квалитетнијег живота у нашем граду како за младе, тако и за наше старије суграђане.

Развијајући нашу групу грађана намера нам је да постанемо покретачка снага друштвених и политичких промена у нашем Косјерићу те да на частан, професионалан и надасве домаћински и модеран начин својим делањем допринесемо убрзаном развоју наше општине. Циљ није недостижан, ту је на дохват руке!

Ко смо ми?

Ми смо пре свега обични људи, ваши суграђани који не желе да се у другим градовима одлучује о Косјерићу и да то чине људи који га нити познају нити носе у срцу као ми!

Са нама су људи различите старосне доби, различитих искустава, образовања, економских прилика и навика, волимо различите ствари, слушамо различите музичке жанрове, навијамо за различите тимове. Све наше различитости су обједињене и обликоване у јасну спремност и једност тежње да Косјерић, у коме живимо, радимо и стварамо породице, буде све оно за шта има потенцијал – уређен, безбедан и модеран.

Ми смо људи који имају своје породице, своје послове, своје дипломе, своје каријере… немамо никакав интерес изузев да живимо у чистом граду. А шта је чист Косјерић? То није само чист ваздух, који нам јесте преко потребан – то су чисти људи на одговорним пословима, пословима које знају да обављају.

То су непартијски конкурси, где способност, знање и искуство морају бити једини критеријум за посао, било који и било какав. Наш порив ка праведном друштву има упориште у неправдама. Томе је дошао крај!

Окренути смо изградњи и модернизацији како града тако и села са намером да наша села доведемо на ниво какав имају села у развијеним деловима Европе.

Иза нас не стоји ни једна политичка странка, нити ће стајати! Ми смо Косјерци, без патроната и плашта, фанфара и обећавања кула и градова пред изборе. Ту смо да заједно видимо шта нам је чинити. Неки наши чланови су покушали своје идеје и жељу за бољим Косјерићем да реализују раније кроз разне странке, али су увидели да је од партијских интереса и политике то немогуће.

А и зашто малом Косјерићу треба неко изузев нас самих, групе грађана? Није нам потребан патронат и да се свијемо под ћошчић плашта политичких странака које нас третирају као слепо црево својих интереса изузев пред изборе.

У разговорима са бројним суграђанима осећамо велику подршку, али и бојазан у вези са једним питањем, за које сматрамо да је предрасуда – Како обезбедити средства ако није иста власт на локалу и републици?

Постоји неколико општина у Србији које то питање уопште не постављају него грабе напред без обзира на републичку власт.

Ми имамо две велике предности – стручне људе у својим редовима који умеју да осмисле пројекте и добију средства за њих из фондова (и да их наменски утроше).

А друга, наша највећа предност у односу на остале политичке такмаце су наши људи, Косјерци, завичајци из целе Србије, Европе, света који нам дају подршку јер желе свој град јак, леп, чист.

Велики број њих обавља важне функције у разним областима, а имају знање, жељу и могућност да помогну људима у које верују, људима којима је интерес града испред страначког, људима који само желе чист град и чиста села – у сваком смислу.

Радимо на изградњи срећног друштва, друштва узајамне наклоности. Што је наклоност безинтереснија и себедарнија то је и срећа лакше остварива. Програм и Планове смо изнели и дорађиваћемо их и спроводити у договору са вама.

Наш рад на унапређењу Косјерића нас чини срећнима јер је сврсисходан и истрајан, доприноси нашем најпотпунијем задовољству кога одликује постојано стицање и упражњавање знања и вештина, као и стваралаштво у смислу изградње новог и јединственог друштва и општине – Косјерић Бр. 1.

У ма коме од вас, наши суграђани, комшије ми не видимо такмаце или ривале, да је тако не би могли уживати у пријатељству, блискости, науци, уметности, спорту, љубави према послу (што су вредности саме по себи, а не средства за постизање неког себичног интереса већ општег добра).

Сви смо у истом тиму… нема утакмице већ кооперација и коегзистенција свих нас различитих и плурализам наших идеја, погледа и жеља.

Позивамо вас да нам се придружите, ту смо и не заборавите – ако човек није део решења, онда је сигурно део проблема – БУДИТЕ ДЕО РЕШЕЊА!