ГГ “Чисти људи за чист Косјерић” против спаљивања отпада у цементари

Драги Косјерци,

Како смо изложени бруталним нападима и покушајима извртања чињеница од стране СНС, осећамо обавезу према вама, грађанима Косјерића, да још једном поновимо наше ставове по питању кључних ствари које се тичу развоја и будућности свих грађана Косјерића.

Прво, група грађана “Чисти људи за чист Косјерић” је против спаљивања отпада и коришћења овог енергента као погонског горива фабрике цемента у Косјерићу. Сигурни смо да ће, у ситуацији када Косјерић има огромних проблема са загађењем ваздуха, нема План за квалитет ваздуха, коришћење отпада као погонског горива додатно угрозити здравље и животе свих нас грађана.

Друго, иза нас не стоји цементара нити било који други привредни, лични, партијски интерес. Још једном желимо да поновимо да је наша група грађана састављена од људи који се искрено и свим срцем боре за Косјерић. Наш једини интерес је борба за одбрану свих грађана Косјерића који су угрожени због разних дилова, талова, било да су они партијске, личне или пословне природе. На нашој листи се налази један запослени Фабрике цемента ”Титан” и два њена пензионера, који су морални и честити људи, као и други наши кандидати, који искрено воле и боре се за Косјерић. Ми се финанирамо искључиво од стране прилога грађана, на врло јасан и транспаретан начин што можете и видети на нашем сајту где вас позивамо да подржите нашу заједничку борбу.

Истовремено, позивамо друге листе које излазе на локалне изборе да изађу у јавност са честитошћу и моралном чистином својих кандидата и посебно начином финансирања. Мислимо да је важно да сви грађани имају јасну слику о овим питањима, посебно начином финансирања изборних листа.

Треће, група грађана чврсто стоји иза тога да ће повећати контролу свих индустријских загађивача у нашој општини који ће пословати у складу са законом. Косјерић ће бити општина чији је мотор развоја здрава пољопривредна производња на селу, туризам и фабрике које поштују законске стандарде. Поштовање закона и стандарда пословања које не угрожава здраву животну средину ће бити једнако за све фабрике и привредне субјекте, било да се зову ФЦ Титан, Елкок, Ирком, Топлана или некако другачије.

Желимо још једном да подвучемо да све што угрожава здрав и чист Косјерић неће добити наш глас, било да је у питању спаљивање отпада, отварање каменолома или други вид деловања који угрожава здравље и интересе грађана. Ми се залажемо да се одлуке о развоју општине доносе на јасан, информисан и одговоран начин, у чему учествују сви грађани и грађанке Косјерића.

Јасна нам је нервоза СНС, посебно од када смо кренули да отварамо питања одговорности за поплаву и “супружничких” уговора за пољопривредне задруге, када су и кренули напади на нас. Персоне из СНС добро знају да ће наша изборна листа под редним бројем 4, Група грађана “Чисти људи за чист Косјерић” након избора 28.марта испитати све њихове мутне и закулисне радње.

Од личне одговорности представника СНС власти, посебно првог на листи СНС Жарка Ђокића, за јунске поплаве 2020. године. Тада су се представници СНС заједно са инвеститором оглушили о наредбу Сектора за ванредне ситуације Владе Републике Србије да уклоне скелу испод новог моста на реци Скрапеж, што је имало за последицу да је поплављен центар Косјерића и више од 40 објеката наших мештана, укључујући и дечији вртић.

Испитаћемо и уговоре за “супружничке” пољопривредне задруге високих локалних СНС функционера и особа блиских СНС. Посебно уговоре које су добили од Кабинета министра без портфеља задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милана Кркобабића током 2019. године у вредности од 7.5 милиона динара. Овим уговором је председник општине и први на листи СНС Жарко Ђокић пребацио својој супрузи наш новац за пословање задруге, где је она уложила 1.000 динара, као и супругама назови лидера еколошког покрета који су нашли удомљење у локалној топлани. Ако сме нека Жарко Ђокић јавно изађе и покаже пред грађанима Косјерића поменути уговор. Грађани Косјерића имају право да знају коме је отишао наш новац, чије су супруге отвориле своју задругу и како производи те задруге завршавају у пакетима Александра Вучића.

Живот, а не политика!

Група грађана “Чисти људи за чист Косјерић”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено