Проституција институција под контролом СНС макроа

Аутор: Милена

Косјерић је у овим предизборним данима слика Србије у малом. Ваздух наелектрисан од напетости, на све стране групе и групице ‘ових’ и ‘оних’. Пазиш и распитујеш се у коју кућу смеш да уђеш, што због Ковида, што због сукобљених политичких мишљења. 

Посећују нас и медији, које у преосталом периоду четворогодишњег циклуса видимо само када нас задеси нека несрећа. Ризла, најпознатији промо материјал сваке предизборне кампање СНС власти, пуни рупе сеоских путева до прве кише. Насипају путеве а унишатавају нам животе и будућност Косјерића скоро 10 година.

Посетише нас и силни министри који у остатку године имају проблема и са изговором имена наше општине, а камоли са тиме да нас лоцирају на карти Србије. Да просте они са нежнијим живцима, изређаше се на нама. Јесмо ли стварно на нивоу јефтине продавачице љубави са улица Бангладеша, да нас купе са пар излизаних фраза које већ годинама користе, баце нам хиљадарку, окрену се и оду, правећи се да нас не познају док им поново не затребамо? 

Шта то беше понос, став, интегритет, образ?

За толико помињане субвенције за котлове на пелет у општини нико не зна ко је надлежан, али суграђани нам јављају да је надлежан председник лично, први на листи СНС, и да ће вас ставити на списак за субвенционисање за одређену цену- сигурне гласове које му обезбедите. Незадовољни мештани тврде да су их за те исте сигурне гласове позивали не само из централе СНС, већ и познаници и пријатељи запослени у државним предузећима. Једва пунолетне девојке добиле новац за потпис, а обећан им је и за глас. И нема везе што на једном крају општине електрични каблови додирују земљу јер је трула дрвена бандера давно страдала, на другој се врше припреме за асфалтирање. Заборавили смо да СНС власт већ годинама тај исти километар пута започиње пред сваке изборе, а дан након гласања све волшебно нестане – и обећања, и машине. 

Предизборна утакмица јесте неравноправна јер противник игра прљаво, а судије и посматрачи се не мешају у свој посао, али када је то овај народ имао фер утакмицу? Што је противник био прљавији, ми смо били упорнији. Српски инат, тврдоглавост, како год то назвали, не да нам да напустимо терен. 

До предизборне тишине је још мало времена остало. У тих пар дана сабиће се још гомила трикова, обећања, уцена, претњи и потцењивања. Изређаће се и остатак планираних функционера, престаће чишћење и улепшавање сиве стварности наше вароши. 

Како ви замишљате ту блиску будућност после избора? Свиђа ли вам се то што сте сада замислили? Ни нама. Зато је крајње време да ту будућност сами скројимо.

Време је да се укључимо, учествујемо и одлучујемо. Да се више не продајемо и не предајемо. 

Група грађана “Чисти људи за чист Косјерић” вас позива да на изборима заокружите број 4, да заједничким снагама станемо на пут злоупотреби нашег буџета, наших институција и нашег достојанства. 

Живот, а не политика!

Објављено

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email