Ивана Петровић освојила сребрну медаљу у бацању диска

Наша млада атлетичарка Ивана Петровић са недавно одржаног првенства Европе у параатлетици у Пољској, донела је Србији и Косјерићу сребрну медаљу у бацању диска уз оборен лични рекорд.
Велики број становника наше општине о томе није ни обавештен. Обавештени су само корисници друштвених мрежа, где су грађани сами делили објаве из државних медија, или они који су пратили ужичке медије, којима се захваљујемо што су пренели ове радосне вести.
Сектор за спорт општине Косјерић није нашао за сходно да макар једном кратком реченицом помене Иванин успех и да јој честита. Организовање дочека, као својевремено фантастичној Сузани Ћебић, никоме није пало на памет. Изговор ће вероватно бити епидемиолошка ситуација, иако се весеља и прославе навелико организују и иако су и у јеку највећих мера појединци блиски власти на друштвене мреже качили слике са весеља на којима су свирали. Недавно одржани крос основаца такође је без проблема организован, тако да за дочек наше атлетичарке очигледно није било слуха.
Како време буде одмицало, Ивана ће сигурно бележити чак и боље резултате, донети нам бројне медаље и наставити стопама славних претходника. Уместо да спортски савез и руководство општине уложе средства, подстакну младе спортисте у општини у којој је спорт на издаху, они их се једино сете пред изборе када покушају на њима да зараде јефтине поене у кампањи.
Ни сектор за спорт, а ни локални медиj, нису сматрали да је ово спортско достигнуће од билокакве важности да би се споменуло, а камоли прославило. Наше питање за сектор за спорт је шта тачно сматрају вредним помена, пошто то ни успех наших младих фудбалера, ни Иванин успех, нису завредили њихову пажњу?
Медијској кући Радио 106 нећемо постављати ово питање, јер су још у предизборној кампањи показали да им сврха постојања није објективно обавештавање суграђана о актуелностима, већ промоција СНС власти, чиме су највероватније и заслужили да им се, од милион и петсто хиљада динара новца по конкурсу за суфинансирање медија, додели чак 700 хиљада.

Објављено

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email