Учитељ Михаило Јоксимовић

Поштовани суграђани, представљамо вам носиоца листе ”Чисти људи за чист Косјерић”.

Легендарни учитељ, Михаило Јоксимовић, човек који је радио у 6 косјерских села, иницирао и активно учествовао у обнављању 4 школе у којима је радио. Основао 4 КУДа, покренуо неколико културних манифестација, промотер и један од пионира сеоског туризма, организатор 11 дечијих кампова у којима су деца из целе Србије боравила више дана у нашој општини.

Поред свог професионалног рада као учитељ, великог хуманитарног и културног ангажмана, Михаило је неко ко одлично познаје Косјерић, посебно његова села и људе у њему. Он зна све проблеме младих на селу, али и њихових родитеља, бака, дека. За својих 30 година активног стажа покушава да окупи младе у срединама у којима ради да их покрене, оживи, да доведе неке људе са стране у њих и упозна их са лепотама косјерских села.

Стао је на чело листе ”Чисти људи за чист Косјерић” зато што верује да уз стрпљив рад, пажљиво планирање и пре свега стручне, поштене и одговорне људе на свим позицијама, проблеми села и града нису нерешиви. Сеоски туризам у западним селима а воћарство у источним, морају бити приоритетне, препознате и помогнуте гране. Месне заједнице морају вратити своју надлежност јер људи који живе по селима најбоље знају шта им треба.

Када кажемо – Чисти људи – мислимо на учитеља Михаила Јоксимовића и њему сличне!

Само такви људи могу створити чист Косјерић – град очишћен од партијског запошљавања, намештених конкурса и набавки, од аеро и водног загађења, купљених диплома… град препознатљив по сеоском и спортском туризму, здравом воћу, ведрим и насмејаним људима.

Живот а не политика!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено