СНС злоупотребио мртве на изборима у Косјерићу

Прошло је више од 24 сата од улагања приговора од стране групе грађана Чисти људи за чист Косјерић, Општинској изборној комисији (ОИК) на СНС злоупотребе током гласања на изборима 28.марта. Данас смо суочени да наш представник није позван на састанак Општинске изборне комисије од стране председнице ОИК-а Сандре Филиповић. Она нам је у СМС поруци саопштила да немамо право присуства заказној седници за данас у 15.15 часова, јер је нашем представнику истекао мандат у проширеном саставу ОИК-а по изборним прописима.

Како нам није дозвољено да присуствујемо седници желимо да упозоримо грађане и јавност да ће представници Општинске изборне комисије данас расправљати о једном посебном случају на који смо указали у нашем приговору.  Више је него јасно да је СНС злопотребио преминулу особу из села Годечево, где смо на овом бирачком месту евидентирали да је преминули Лазић Милован злоупотребљен од стране СНС. Указали смо да је преминули Лазић евидентиран у бирачком списку да је гласао на изборима 28. марта (евидентиран је и његов потпис), иако је наш суграђанин преминуо још 15. марта 2021. године. Поседујемо и слику умрлице преминулог, али је нећемо објавити на сајту због поштовања према породици преминулог.

Желимо овим путем да пошаљемо јасну поруку СНС али и Општинској изборној комисији да имамо јасне индиције да се злопотреба преминулог Лазића десила и да посебно обрате пажњу какву ће одлуку донети. Ми ћемо свакако у случају да Општинска изборна комисија, где СНС има већину,  не уважи наше приговоре ићи на суд где желимо да приложимо све доказе о овој злоупотреби (јасан потпис преминуле особе да је гласао, умрлицу, итд.). Јасно нам је да СНС на све начине покушава да сакрије све своје криминалне радње а И да спречи нашу групу грађана до дође до 4 мандата који нам очито по гласовима живих грађана и припада.

Чисти људи за чист Косјерић ће одлучно наставити борбу за одбрану интереса грађана, право на слободне изборе и слободно одлучивање свим правним и нужним средствима.

Живот, а не политика!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено

Најновије