Саопштење за јавност

Будући да смо изложени бесмисленим нападима (ето некоме не одговара име наше групе грађана, улази се у семантичко тумачење када нема шта друго), саркастичним коментарима (ето неко је уверен да стратегија наше политичке активности треба да буде заснована на нападима актуелне власт, те да се нема шта паметније и конструктивније од тога понудити грађанима), безразложном цинизму (нагађањима која немају упориште у чињеницама), ред је и да се огласимо.

Да, свесно не нападамо власт. Не нападамо никога. Сматрамо да о свакоме говоре његова дела више од речи и да је ова власт о себи сама рекла све. Ми смо се окупили услед незадовољста постојећим стањем ствари и са жељом да искоренимо све што није добро у нашем граду. Од дегутантних прича, беспредметних расправа по друштвеним мрежама нема ништа. Ми нисмо “јунаци од тастатуре” и немамо претензије да то постанемо. Имамо своје циљеве и за њих се боримо, са свиме нерегуларним када је реч о садашњој власти ћемо се обрачунати на законски начин.

Спремни смо да чујемо упућену нам критику или конструктивну замерку када исте имају упориште у истини, али да се спустимо на ниво некултуре социјалног дијалога (препуцавање, жаргонски простаклук, оговарање, саркастично подсмевање, празнословље, изношење неистине и цинизам) – то себи нећемо дозволити. За све недоумице у вези са тим ко чини групу грађана Чисти људи за чист Косјерић, који су наши циљеви и начини борбе за њихово остварење – можете доћи на разговор и питати, добићете директан одговор. У директном разговору, коме смо склони, разговору очи у очи, сигурни смо да ћете схватити да смо и квалитетни и добри људи, ма колико ви то оспоравали и чинило вам се немогуће (сходно вашим искуствима), ми смо већ задобили вашу пажњу, а одмереношћу наступа и ваше симпатије, што ни себи не смете да признате.

Наше присуство на друштвеним мрежама је минимално, волимо жив разговор са нашим комшијама, родбином, суграђанима. Када елиминишемо горе поменуте трице и кучине, главна замерка нама упућена је што смо одлучили да не бојкотујемо изборе. Схватите, излазак на изборе је начин наше борбе за добробит нашег града и наших суграђана, за елиминацију јавашлука, тираније и партијског једноумља које је страховладом креирала тренутна власт. Одлука о изласку на изборе није исхитрен потез већ резултат дугог разматрања и анализе. Време је. Поздрављамо и другачије видове борбе против зла које годинама трпимо, но наш став је да бојкот није решење. Бојкот избора по команди централа из Београда је додатно посрамио Косјерце који су чланови опозиционих политичких партија.

Хајде на страну све, изнова апелујемо драге наше комшије, пробудите се, време је,
нема нама ништа без нас!

ГГ ”Чисти људи за чист Косјерић”
22. фебруар 2021.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено

Најновије