Протест у Косјерићу током посете Брнабић

Грађани Косјерића одржали су данас протест испред општинске зграде док је у посети овом месту била премијерка Ана Брнабић.

Окупљени грађани протестовали су против отварања новог каменолома, огромног загађеног ваздуха, као и поплава које су задесиле ову варошицу у јуну а због којих нико није одговарао.

С друге стране, испред општине су премијерку и њену делегацију поздравили представници и симпатизери Српске напредне странке.

Заједно са премијерком, Косјерић су данас посетиле и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и министарка привреде Анеђелка Атанасковић.

Подсетимо, избори у овој општини коју води СНС на челу са председником општине Жарком Ђокићем, заказани су за 28. март.

Милена Орубовић Ђукић из Групе грађана „Чисти људи за чист Косјерић“ каже за Данас да је покушала да упути питање премијерки Брнабић ко је одговоран за поплаву у Косјерићу, али да их председница владе није удостојила да их прими и оговори на њихова питања”

– У Косјерићу је 23. јуна поплављено преко 40 објеката зато што локална СНС власт и инвеститор нису на основу упозорења Сектора за ванредне ситуације склонили скелу са новог моста на реци Скрапеж. Дан након јунских поплава премијерка је била у Косјерићу и обећала је да ће лично наћи кривца за поплаву али до данас нисмо добили одговор на то питање – указује Орубовић Ђукић за наш лист.

Како истиче, симболичном предајом теглице са „чистим Косјерским ваздухом“ за министарку животне средине Ирену Вујовић покушали су да укажу на проблем загађења ваздуха, као и на то да општина Косјерић и даље нема План квалитета ваздуха.

– Сви законски рокови су пробијени, чак је и Заштитник грађана упозорио локално СНС руководство о томе. Премијерка која је очито дошла у служби кампање СНС није се удостојила ни да нас прими ни да одговори на наша питања. Наша група грађана ће учествовати на изборима 28. марта и борићемо се за све грађане Косјерића. Надамо се да ћемо победити крајње лошу СНС власт, која ради против интереса грађана Косјерића. Живот, а не политика је наша идеја водиља – наглашава Милена Орубовић Ђукић.

Премијерка је, према информацијама Данаса, разговарала са грађанима који се противе отварању каменолома.

Објављено

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email