Премијерко Брнабић, ко је одговоран за поплаву у Косјерићу?

Драги суграђани, данас је премијерка Ана Брнабић била у посети нашој општини са очитом политичком намером да пружи подршку у кампањи листи СНС и њихових сателита на локалним изборима у Косјерићу, а не да саслуша и реши проблеме грађана једне општине. Група грађана Чисти људи за чист Косјерић је искористила долазак премијерке да укаже на две битне ствари који су од значаја за грађане наше општине.

Пре свега, упутили смо питање ко је одговоран за поплаву у Косјерићу 23. јуна 2020.године, када је поплављено преко 40 објеката наших суграђана зато што локална СНС власт и њихов инвеститор нису, и поред упозорења Сектора за ванредне ситуације Владе Републике Србије, склонили скелу са новог моста на реци Скрапеж. Подсећамо вас да је премијерка дан након јунских поплава била у Косјерићу и обећала је да ће лично наћи кривца за поплаву и да ће сви људи погођени поплавом у рекордном року бити исплаћени.

До данас нисмо сазнали ко је одговоран за поплаву, мада је више него јасна одговорност СНС локалне власти у Косјерићу, која је својим нечињењем проузроковала штету на објектима наших суграђана.

Истовремено смо покушали да симболичном предајом теглице са “чистим Косјерским ваздухом” министарки за заштиту животне средине Ирени Вујовић укажемо на проблем загађења ваздуха и да подсетимо да општина Косјерић и даље нема План квалитета ваздуха, као и да СНС власт ништа не ради поводом овог горућег питања. У извештају који је сачинио Заштитник грађана 15. септембра 2020.године наводи се да је локална СНС власт у општини Косјерић начинила пропусте у раду на штету права грађана на здраву животну средину тиме што није благовремено испунила законску обавезу и донела План квалитета ваздуха и Краткорочни акциони план. Иако је оставио рок од 60 дана да се сви пропусти отклоне, до данас ништа није урађено по овом питању.

Премијерка, која је очито дошла у служби кампање СНС, није се удостојила ни да нас прими ни да одговори на наша питања, ношена тапшањем по рамену од стране свог СНС локалног руководства и њихових сатрапа са листе. Ипак, као једина опозициона листа на изборима, ми ћемо наставити да постављамо питања, да се боримо за интересе грађана наше општине, сваки дан, у сваком селу, улици и кући, јер се залажемо за живот, а не политику. Поручујемо СНС да се не плашимо “тешке артиљерије” из Београда која долази да им помогне на локалним изборима на којима се очито Александар Вучић кандидује за председника општине.

Драги суграђани, гласајте за листу под редним бројем 4 – Чисти људи за лист Косјерић на локалним изборима 28. марта, јер је очито да смо једина опозициона листа која није под контролом СНС што смо данас и видели. Испред општине су били и грађани који су погођени изградњом нелегалног СНС каменолома Подградина и људи којима још увек није исплаћена одштета за јунске поплаве, иако је од обећања прошло десет месеци .

Живот, а не политика!
Група грађана Чисти људи за чист Косјерић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено

Најновије