Питања грађана Косјерића на које Жарко Ђокић није смео да одговори

Поштовани суграђани како Жарко Ђокић, одлазећи председник општине Косјерић и први на листи СНС на локалним изборима 28.марта, није нашао времена, а и није имао храбрости, да одговори на питања које муче све грађане наше општине, принуђени смо да одговоре на ова питања, пружимо ми.

Од Жарка Ђокића смо синоћ чули само обмане, замену теза и неистине које није могао лако изговорити, јер тешко је туђе неистине понављати пред камерама када и сами у њих немате вере.

Зна добро Жарко Ђокић шта је и како радио у свом мандату и како је обезбедио себе, своју породицу и страначке пријатеље. Отуда избегавање одговора на питања, нервоза, цепање материјала наше листе за локалне изборе и неситине и напади на нас од стране Жарка Ђокића. Дрхтави глас и несигурност, када говори о ГГ “Чисти људи за чист Косјерић”, долази од тога што Жарко Ђокић зна да смо једина опозиција, да иза нас не стоји цементара, него да се финансирамо само од грађана и да ћемо након избора покренути процес за утврђивање одговорности пред надлежним институцијама о свим чињењима и нечињењима свих лица, која су била на штету грађана. Било да су они СНС инвеститори, породица, другари или представници СНС локалног руководства општине.

То је разлог зашто нас Жарко Ђокић блати, то је разлог зашто не одговора на питања, то је разлог зашто се цепају плакати од стране СНС руководства и чланова у Косјерићу са простим питањем ”Ко је одговоран за поплаву у Косјерићу?”

Ипак кренимо редом:

Зашто Жарко Ђокић није одговорио на питање ко је одговоран за јунску поплаву 2020.године?

Жарко Ђокић је синоћ изрекао да је поплава прошла и по њему нема никакве и ничије одговорности за то што је поплављено преко 40 објеката (укључујући дечији вртић). По њему поплава је прошла, иако свим нашим суграђанима још увек није надокнађена штета. Зна добро Жарко Ђокић да се вода из реке Скрапеж није изненада појавила. Зна Жарко да је, као председник општине и командат кризног штаба, добио у петак 19.јуна 2020.године упозорење и наредбу Сектора за ванредне ситуације Владе Републике Србије да уклони скеле испод новог моста на Скрапежу. На крају, зна добро Жарко Ђокић шта је изрекла особа из Сектора за ванредне ситуације дан након поплаве и да је именовао и представнике СНС власти у општини Косјерић да су знали и да су добили наредбу о уклањању скеле испод моста што можете видети на следећем линку – Видео запис

Да ли је разлог овог нечињења страх да ће нови мост пасти пред јунске изборе 2020.године што би угрозило СНС позиције или нешто друго, утврдиће надлежни органи.

 

Зашто Жарко Ђокић није показао грађанима Косјерића уговор који је потписао током 2019.године о подршци пољопривредне задруге Косјерка којим је обавезао нашу општину да буде гарант и да пребаци средства са републичког нивоа у износу од 7.479.960,00 динара “супружничкој” задрузи?

Жарко Ђокић јако добро зна да је у тренутку потписивања тројног уговора 25.11.2019.године између Кабинета министра без портфеља задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Владе Републике Србије, општине Косјерић и женске пољопривредне задруге “Косјерка” из Косјерића његова супруга Данијела Ђокић била међу оснивачицама и власницама поменуте задруге. Одлуку АПР о оснивању ове задруге можете видети на следећем линку  – Решење АПР-а о оснивање задруге 12.8.2019.

Зна добро да су оснивачице и власнице задруге уложиле оснивачки капитал у износу 1.000,0 динара да би од Жарка Ђокића и државе добиле милионе динара новца грађана. Ми подсећамо грађане да задруге нису непрофитни субјекти, чак напротив, задуга је власништво њених оснивача или оснивачица у овом случају, који имају право на расподелу добити и зараде.

Зна добро Жарко Ђокић да је ухваћен са рукама у тегли меда, јер спорни уговор, захваљујући одговорним људима и грађанима који су нам доставили уговор, можете видети на следећем линку – Уговор

Жарко Ђокић зна да је својој жени и супругама блиских СНС сарадника, омогућио донацију, а не дамама на селу које се баве пољопривредном производњом средства за набавку опреме и повећање приноса од пољопривредних производа од којих живе и којима би ова средства била кориснија.

 

Зашто Жарко Ђокић није смео да одговори грађанима Косјерића на питање ко је инвеститор каменолома у Подградини?

Жарко Ђокић јако добро зна ко је инвеститор каменолома у Подградини као што зна и ко се званично води као инвеститор, чија је фирма регистрована у Београду, на адреси испод “плавог моста” . Зна Жарко да грађани Којсерића јако добро знају ко се окупља око плавог моста, какве се услуге тамо нуде и ко је клијентела. Исто тако, одлазећи председник зна чији су камиони планирани за превоз камена, ко су особе које ће бити управници, запослени у овом СНС партијском каменолому. Оно што исто зна је да су нелегални радови извођача прекинути одлуком инспекције по пријави грађана, а не његовим чињењем. Његово чињење је по матрици СНС и матрици “плавог моста”. Заказивање нелегитимне седнице распуштеног локалног парламента са циљем обезбеђивања дилова са инвеститором, посао за превоз камена камионима свога бате, удомљавање партијских другара по моделу Топлане, овог пута операција названа “Подградина”. Зна добро Жарко Ђокић као што смо испитали “супружничку задругу” да ћемо доћи и до података за операцију “Подградина” где је интерес грађана опет жртвован зарад личног и партијског интереса.

Зашто се Жарко Ђокић плаши да одговори на питање ко су ангажоване особе за послове финансиране из јавних набавки и других ставки буџета општине Косјерић?

Зна Жарко Ђокић како је плаћао свог оца да сече гране долином реке Скрапеж, исто грање које је направило проблем са поплавом у јуну 2020. године.

Зна Жарко Ђокић да је плаћао свог брата и партијске послушнике за транспортне услуге, да је давао субвенције за пољопривреду и друге послове људима који су блиски њему и партији којој припрада. Ђокић јако добро зна да ће ”Чисти људи за чист Косјерић”, након увида у званична документа, све доказе проследити надлежним институцијама, које ће процесуирати све мутне, породичне и партијске послове. Зато се плаши Жарко Ђокић наше групе грађана, јер зна да смо једина опозициона листа која брине о интересима грађана, које није могуће купити или застрашити. Зна добро Жарко Ђокић да није нападнута његова породица, већ је његова породица напала касу општине Којсерић на штету грађана.

 

Зашто Жарко Ђокић није одговорио на питање зашто Косјерић нема израђен и усвојен План квалитета ваздуха и Акциони план за решавање загађења ваздуха?

Добро зна Жарко Ђокић да је група грађана ”Чисти људи за чист Косјерић” против спаљивања отпада у фабрици цемента. Каже да је и он исто против спаљивања отпада, али добро знамо ко је Жарко Ђокић и како доноси одлуке. Грађани Косјерића немају поверења у њега, СНС отуђене од народа ликове из ЕПК који су на листи СНС, нико не верује његовим обећањима, па тако ни ми. Да ли је он стварно против спаљивања отпада или се спрема опет нека одлука иза затворених врата?

Жарко Ђокић је својим нечињењем допринео да Косјерић буде званично НАЈЗАГАЂЕНИЈЕ место у Европи од свих места до 10.000 становника. Шести најзагађенији град у Европи укупно! Зна да и котлове на пелет планира да дели као противуслугу за 20-30 сигурних гласова за СНС. Котлови на пелет и наше паре, које је добио из Београда, су још један спин СНС и злоупотреба државних ресурса у партијској кампањи СНС.

Оно што не зна и за шта Жарко Ђокић није способан јесте да реши проблем загађења ваздуха у Косјерићу. Нема Ђокић капацитет да сагледа целину и узроке проблема, да предложи решење и да коначно реши проблем загађења ваздуха. Због његовог нечињења високу цену плаћају грађани Косјерића. Према подацима Светске здравствене организације у Србији, преко 6.500 грађана превремено умре због загађеног ваздуха, док је број оболелих од канцера, срчаних, респораторних, других болести много већи, а као један од узрочника неплодности код мушкараца и жена у новим студијама се помиње загађен ваздух.

Заштитник грађана Пашалић је у свом извештају од 15. септембра 2020. године навео да је општина Косјерић начинила пропусте у раду на штету права грађана на здраву животну средину тиме што није благовремено испунила законску обавезу и донела План квалитета ваздуха и Краткорочни акциони план. Оставио је рок од 60 дана општини Косјерић да се наведени пропусти отклоне. Жарко Ђокић и СНС власт ништа нису урадили по овом питању, већ су обећали да ће се расписати тенедер после буџетске реалокације до краја 2020.године, а ни то нису испоштовали. Више информација о томе на следећем линк-у – Захтев ПКВ 4.12.2020. Косјерић и Одговор општине Косјерић ПКВ 8.12.2020.

Време је да се неспособни Жарко Ђокић и СНС свита склоне и да уступе места у општини Косјерић људима који знају да реше овај проблем и који се воде само инетерсима грађана.

Драги суграђани само храбро, стигао је крај Жарка Ђокића и СНС свите. У недељу 28.марта слободно изађите на биралишта и заокружите број 4 ”Чисти људи за чист Косјерић”. Ми вам гарантујемо да неће више бити породичних и партијских дилова у нашој општини и да ћемо сва документа до којих дођемо упутити надлежним органима са јасним планом да се утврде све одговорности за злоупотребе које су биле на штету грађана. Време је да Косјерић поново буде место достојно њених грађана, било да живе у селу или граду.

Живот, а не политика!

ГГ “Чисти људи за чист Косјерић”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено