Моменат зрелости и исправних одлука

Драге комшије,

сагледали смо проблеме и узроке наших проблема, дефинисали кочнице развоја и изнели наш Програм за унапређење, а затим и препород нашег Косјерића. Наакумулирано незадовољство постојећим стањем ствари желимо да преусмеримо и каналишемо на начин да удружени преузмемо ствар у своје руке и коначно кажемо “Да променама и развоју”.

Дефинисали смо Планове остваривања циљева, с тим у вези желимо вашу подршку и Ваше – ДА. Није циљ да наакумулирано незадовољство и гласање против садашњег стања буде разлог због кога смо добили Ваше – ДА, већ да је то резултат наше заједничке спремности за промене, спремности да радимо, учимо, напредујемо, надограђујемо постојећа знања, уводимо новитете, а оне квалитетне већ постојеће идеје – даље да развијамо и спроведемо у дело. Неопходно је да, као друштво, престанемо са самодеструкцијом и искључивошћу, шта је било добро до сада – развијаћемо и даље, а шта није добро – спроводимо нови план и престројавамо се, а за то су потребни широки видици свих нас и спремност за хватање у коштац са проблемима (уместо јадиковки и одлагања).

Апелујемо на вас драге комшије, немојте за ситне уступке “продавати” свој глас, тај глас је ваше основно грађанско право, уједињени вредимо више од 1000 динара, 50 евра, цепања дрва за огрев, кутије хуманитарне помоћи, довожења и одвожења са бирачког места. Немојте бити посрамљени и са обавезом оданости ма коме и ма чему, коначно подржите себе саме, отвореног ума и широког срца када вам нешто одговара – реците “Да”, а када то није случај – реците “Не” без гриже савести.

Схватамо и уплашене и уцењене људе који већ раде у органима локалне власти или јавним предузећима. Као решење проблема притиска на запоследе нудимо усвајање Акта као интерног документа наведених установа у коме ће се навести да су запослени поштеђени од притиска било каквог учешћа у политичким активностима било код политичког субјекта.

Наведени Акт би прописивао и механизам који се покреће у случају кршења забране притиска (да се зна коме се запослени обраћа за помоћ). Акт прописује и казне за оне који врше притисак на запослене. Данас се појединац у јавном предузећи или локалној управи осећа: незаштићено, неслободно, изоловано и несигурно. Томе је крај! Циљ је смањити притисак и створити окружење у коме се запослени осећа слободним да пријави оно што осећа као притисак.

Ово је почетак! Удружимо се, будимо трпељиви једни према другима и стрпљиви да чујемо једни друге, да схватимо једни друге и подржимо се међусобно. Ови избори су показатељ стања ствари и расположења људи, верујемо и моменат зрелости и правих одлука.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено