Извештај о конститутивној седници СО Косјерић

Конститутивна седница СО Косјерић одржана је 28.5.2021. године, са почетком у 10х. Седници није присуствовао један одборник из редова СНС коалиције из оправданих (здравствених) разлога. Мандати свих одборника су потврђени. За председницу скупштине општине поново је изабрана Татјана Коковић. Секретар скупштине је Јовиша Лазаревић. Председник општине Жарко Ђокић, заменица Гордана Јосиповић. Одбор за административно-мандатна и имунитетска питања чине Драган Трипковић, Наташа Илић и Љиљана Матовић испред коалиције око Напредне странке, Драшко Радојичић из ДСС-ПОКС коалиције, као и правница Сандра Филиповић, председница изборне комисије, претпостављамо као представник грађана у радном телу. Чланови општинског већа су Дејан Павловић, Дана Сердаревић Старчевић, Владимир Спасић, Радован Крсмановић и Драган Благојевић. Од њих 5, на сталном раду у општини биће Радован Крсмановић, задужен за област заштите животне средине и Дејан Павловић, који је иначе законски заступник удружења волонтера Сос Кос Косјерић, што повлачи питање постоји ли сукоб интереса у његовим ангажовању. Дејан ће бити задужен за буџет, финансије и социјална питања.
Након читања биографија кандидата за председника, заменика, председника скупштине, секретара и чланове већа, наши одборници су се обратили председници скупштине са захтевом за достављањем биографије кандидата за председника општине у форми у којој су приложене биографије осталих кандидата за функције, с обзиром на то да једино његова биографија не садржи детаље о његовом образовању. Она је констатовала да може само да нам прочита оно што већ пише у биографији и да се на основу тога да закључити да је завршио економски факултет. На питање где и када је завршио студије, кандидат није желео да нам да одговор.
Због констатације из текста предлога кандидата, нарочито Жарка Ђокића, да досадашњи рад и залагање на функцијама на којима су били у претходном сазиву потврђују њихову компетенцију и оправдавају поверење да поново буду на тим функцијама, наши одборници су гласали против, у чему су нас подржали и одборници коалиције Здраве Србије и Нове Србије, док је коалиција ДСС ПОКС гласала за, потврђујући тиме оправдане сумње из предизборне кампање да је коалиција ДСС-ПОКС продужена рука СНСа и лажна опозиција. Сматрамо да су пропусти и радње мимо интереса грађана досадашњег председника општине много већи и озбиљнији од заслуга које је набројао у обраћању одборницима након гласања. Осим набрајања пројеката и достигнућа у претходном мандату, председник је поменуо и планове за наредни период, (прелазак на еколошки прихватљивије начине грејања, еко парк, пошумљавање, туристичку зону, асфалтирање свих деоница из предизборних обећања), тако да од њега очекујемо да сва обећања и испуни. Осим тога, очекујемо и да спорне и неприхватљиве планове попут каменолома у сред насеља и истраживања залиха литијума не дозволи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено

Најновије