Ко је на листи Српске напредне странке?

  Много ретких гостију су наша варош и околна села видели претходних дана. Много лепих речи и обећања су нам наши драги гости донели. Неко ће рећи да су те посете финансиране новцем нас грађана, а коришћене за страначку кампању и потпуно је у праву, јер ко плаћа онолике дневнице, гориво, кафе, крканлук него ми грађани ове наше мале општине у нестајању.

  И није ни битно што „високе“ госте нећемо видети до наредних избора, битно је да су нам оставили обећања, слике и видео записе, а ми ћемо то гледати сваког дана и сећати се њихових речи. Гледаћемо и тражићемо резултате. То је једино извесно што ће се десити у наредне 4 године и то вам обећавамо.

  Како је информативна служба СНС-а учинила све да будемо упознати са посетама тих дивних људи, веома захвални на огромном труду да нас информишу у вези тога, одлучили смо да и ми учинимо једно лепо дело – представимо вам СНС одборничку листу.

  Дакле, колико вас који читате овај текст зна ко су људи који се налазе на листи Српске напредне странке и њихових коалиционих партнера за локалне изборе у Косјерићу? Мислим, знам да знате Вућића и Дачића чија имена стоје у називу листе, али питање је мало комплексније а за одговор морате да се добро помучите. 

  Хајде да грађане Косјерића упознамо са реалним људима, нашим суграђанима и комшијама, који су ту и живе са нама и налазе се на листи СНС-а и њихових сателита, јер то су људи који би могли сутра доносити веома битне одлуке о Косјерићу и његовој будућности.

  Нећете веровати, има их чак 27! 

  Њихова имена нећете наћи на неком плакату у вароши или у селу. Нема их на неком промо материјалу који се грађанима дели на пијаци, испред општине, на главној улици или испред сеоских задруга и школа. Нема их чак ни на штанду Српске напредне странке који је данас био испред „Прехране“! На штанду можете добити хемијску оловку или упаљач са ознаком владајуће странке али вам људи који стоје на штанду не знају рећи ко је рецимо на 20. месту њихове листе. Не знају ни шта је програм нити им је то важно.

  А зашто?

  Па зато што то њима није битно, важно је да Вучић стоји иза свега а онда по вертикали испод њега Јањушевић из Прибоја па онда „наш“ Жарко Ђокић па све тако редом до неког сеоског одборника који је ту ето реда ради, да прећути наредне 4 године, диже руку кад му се каже, узима дневнице и као глуми неку власт.

  Како онда да их нађемо, где су њихова имена, где су слике, где су биографије, где је програм, било шта???

  Е, за то морате да се потрудите. Од алата вам треба струја, компјутер и интернет веза. Ако сте то обезбедили, следећи корак је да посетите општинску интернет презентацију (www.kosjeric.rs) која је прилично конфузна и запуштена, што је заиста чудно, зар не? 

  У сектору „локална самоуправа“ кликнете на „избори 2021“ па онда тражите вест којом Општинска изборна комисија утврђује листе кандидата за предстојеће изборе. И, ето га! Коначно можете да сазнате имена и презимена људи са напредњачке листе, додуше без фотографија и биографија али, понављам, кога је за то брига?

 

  Дакле, да видимо ко је на листи?

  Првих 5/6 имена све тренутни руководиоци у општини, дому здравља, туристичкој и слично. Шта нам ова имена говоре? Живимо златно доба, општина цвета, резултати су на сваком кораку, буџет је пун, варош је пуна младих и сви су насмејани и задовољни. Све у свему, тим који добија не треба мењати. Ако гласате за нас, биће исто као и до сада, чекају вас исте 4 године па се видимо поново 2025.

  Онда иде мало изненађење. Власник фабрике котлова у јеку приче да ће држава да субвенционише куповину котлова. Хм, да ли је и вама ово сумњиво као и нама?

  Има ту и осуђиваних лица за проневеру, привредни криминал и крађу, људи који се јавно хвале да су купили дипломе, оних који су променили све могуће странке ради останка на власти. 

  Затим, ту су и младе снаге којима су ови старији „идоли“ па хоће и они исто тако по истом принципу. Нема конкурса, нема биографија и искуства, само чланска карта и много лојалности. Ћутим, дижем руку и чекам својих „5 минута“.

 

  И то би отприлике било то. Ови остали после њих се ту ништа не питају нити желе да се питају. Чека их дневница, можда још нека „вајдица“ и свима лепо.

 

  Шта на крају рећи? 

 

Ако вам је добро, онда ништа.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено