Кад БИОМАСА заталаса

Од пре пар дана у Косјерићу је почело да ради грејање на биомасу. Мислило се да то неће заживети и да је народ преварен по ко зна који пут, ал` овај пут – ето нам изненађења. Изненађење је читав процес грејања, од котла до радијатора!

Котао не дими, нема ватре, чак ради под ведрим небом – без крова. Магија на делу.

Биомаса – она је невидљива, ваљда тај део имена „био” описује да је била па изгорела, а да је ни видели нисмо. Оно граматички неправилно, ал` ко сад да гледа граматику, кад је соба топла. А да ли је БИО, ил` је БИЛА – побогу, па зар длаку у јајету тражите!

Радијатори хладни, на први поглед, ал` први поглед често уме да превари, зато то треба другачије гледати и биће топлије, можда чак и треба мало „заврнути радијатор”, али само пажљиво да му од завртања ребро не цикне.

Све у свему – систем свакако ради, а мени ипак делује да ми опет нешто нисмо задовољни. А ко ће брате народу угодити ? – Ал` изгледа да ипак има оних који у томе успевају и зато им СВАКА ЧАСТ.

Неко би рекао да је ово шала и да је прича саркастична, е они који тако мисле не морају пробати, а ови други који су без дилеме – они ће се ОГРЕЈАТИ сигурно.

Магија грејања на биомасу је бачена на нас. Остаје да видимо шта ће се десити са трошковима везаним за овај ужитак. Да ли ће се оног тренутка када платимо један рачун у поштанском сандучету појавити рачун идентичан плаћеном. Молим вас, обратите пажњу, ову магију је немогуће скинути. Неки су пробали па упали у зачарани ковитлац, у народу познат као судство.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено

Најновије