СНС испод “зеленог плашта” Еколошког покрета Косјерић

Група грађана “Чисти људи за чист Косјерић” реаговала је на текст “Косјерић: Хајка на каменолом, а цементара убија град.”, објављен јуче на порталу Нова.рс.

Реаговање преносимо у целости:

СНС, кријући се испод “зеленог плашта” давно отуђеног од народа Еколошког покрета Косјерић, најоштрије је напао нашу групу грађана служећи се неистинама и клеветама и обмањујући јавност, што и јесте главна карактеристика СНС политике. Персонални обрис напада СНС појавио се у лику Илије Вукадиновића, в.д. директора Дома здравља “Др Димитрије Питовић” у Косјерићу и трећег на изборној листи СНС на локалним изборима у Косјерићу који се одржавају 28. марта.

Јасна нам је нервоза СНС јер знају да ће Група грађана “Чисти људи за чист Косјерић” након избора 28.марта испитати све њихове мутне и закулисне радње. Од личне одговорности представника СНС власти за јунске поплаве 2020. године. Тада су се заједно са инвеститором оглушили о наредбу Сектора за ванредне ситуације Владе Републике Србије да уклоне скелу испод новог моста на реци Скрапеж, што је имало за последицу да је поплављен центар Косјерића и више од 40 објеката наших мештана, укључујући и дечији вртић. Испитаћемо и уговоре за “супружничке” пољопривредне задруге високих локалних СНС функционера и лидера, давно од народа отуђеног, Еколошког покрета Косјерић, које су добили од Кабинета министра без портфеља задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа током 2019. године у вредности од 7.5 милиона динара.

Једино чиме смо изненађени јесте да Илија Вукадиновић, доктор овдашњи, има времена да учествује у пласирању неистина и обмана на рачун наше групе грађана. У тренутку када се његове колеге и колегинице храбро и истрајно боре на првој линији фронта, у црвеној зони болница широм Србије, за хиљаде живота и здравље становника Србије против вируса Корона. Док његове колеге дају своје животе, в.д. директора Илија Вукадиновић креира неистине и активно учествује у политичкој кампањи за своју СНС листу. Познато нам је да је в.д. директора Илија морао да се учлани у СНС, напуштајући своју вољену Нову Србију у коју је тешком муком ушао напуштајући Богољуба Карића. Знамо и да мора да се докаже јер је толико желео да поново буде директор здравствене установе у Косјерићу, али за сада је добио само в.д. статус.

Зна врло добро в.д. директора Илија да смо се ми протесту против каменолома прикључили да пробамо да помогнемо људима у заустављању нелегалних радова и нелегитмних одлука локалне СНС власти. Зна он врло добро да инвеститор ради мимо закона и без дозвола, како потврдише неки дан и премијерка и министарка за заштиту животне средине. Он или вешто избегава да помене радње мимо закона у циљу обмањивања јавности, или су оне за њега нормалне и прихватљиве. Када прича о каменчићима који се котрљају у двориште и мало прашине, желимо да верујемо да то говори као СНС кандидат за одборника, а не као лекар, педијатар, који зна да се у тим двориштима игра неколико десетина деце, која уским путем поред каменолома треба да иду у школу, немајући где да се склоне од десетина камиона, која ту треба да одрастају и живе свакога дана. Желимо да верујемо да му и сама помисао на ову сцену буди тугу, огорчење и жељу да ту децу заштити од било чега што би могло да их угрози. Ако све што је изрекао није рекао као СНС функционер, него као лекар, педијатар, и председник еколошког покрета, онда в.д. директора Илија треба јавно да изађе пред родитеље деце коју лечи, пред грађане ове општине, и понови нам свима своје ставове.

Желимо да поновимо због јавности, а не СНС напада, да се група грађана “Чисти људи за чист Косјерић” залаже за развој општине Косјерић који је заснован на здравим, еколошким и одрживим основама. Залажемо се за Косјерић чији је мотор развоја здрава пољопривредна производња на селу, туризам и фабрике које поштују законске стандарде пословања било да се зову ФЦ Титан, Елкок, Ирком или некако другачије. Све што угрожава здрав и чист Косјерић неће добити наш глас, било да је у питању спаљивање отпада, отварање каменолома или други вид деловања који угрожава здравље и интересе грађана. Ми се залажемо да се одлуке о развоју општине доносе на јасан, информисан и одговоран начин у којима учествују сви грађани и грађанке Косјерића.

Прекинућемо праксу СНС и других партија да се одлуке доносе иза затворених врата на штету грађана, а у интересу малог круга појединаца блиских власти. Било да су у питању одлуке о отварању каменолома, додељивање наших средстава из буџета за отварање задруга чије су власнице жене председника општине, лидера еколошких покрета и страначких функционера или је у питању спаљивање отпада.

На крају, обећавамо грађанима Косјерића да ћемо увек бити на њиховој страни, било да се боре против нелегалног партијског каменолома или се боре за своју улицу, село или град.

Живот, а не политика!

ГГ Чисти људи за чист Косјерић

Објављено

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email