ГГ “ЧИСТИ ЉУДИ ЗА ЧИСТ КОСЈЕРИЋ” ПОДНЕЛА КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ ПРЕМИНУЛОГ ГЛАСАЧА У ГОДЕЧЕВУ

 

Група грађана “Чисти људи за чист Косјерић” поднела је данас кривичну пријаву Основном јавном тужалиштву у Пожеги против НН лица због злоупотребе преминулог лица на локалним изборима 28. марта текуће године у Косјерићу. Наш кандидат за одборника, Милорад Митровић је увидом у бирачки материјал утврдио да је на бирачком месту број 2 – Годечево, у изводу из бирачког списка хемијском оловком заокружен редни број гласача 158, те да је гласач М.Л. својеручно потписан што имплицира да је непозната особа “гласала” уместо покојног М.Л. који је преминуо још 15. марта 2021. године. На овај начин је извршено кривично дело злоупотреба права гласања из члана 157 става 1 Кривичног законика Републике Србије.

“Наша обавеза је да покренемо законске поступке пред надлажним органима и утврдимо ко је злоупотребио мртве за страначке сврхе. Ми смо чврсто решени да ствари истерамо до краја, желимо да сазнамо ко је вршио изборне манипулације и злопотребио мртву особу за страначке сврхе. Захтевамо да се пронађу одговорна лица и да сносе заслужену казну за своја дела. Недопустиво је да у 21. веку некоме “падне на памет” да користи преминуле особе за страначке сврхе. Очекујемо од надлежних институција да саслушају све особе које имају било какве инфромације о овом кривичном делу, од чланова Општинске изборне комисије до чланова бирачког одбора. Истовремено, овим чином желимо да поручимо Косјерцима да ће “Чисти људи за чист Косјерић” увек бити на страни грађана без обзира на претње, притиске и махинације од стране СНС.” – истакао је Владан Тодоровић члан групе грађана “Чисти људи за чист Косјерић” приликом предаје кривичне пријаве.

“Чисти људи за чист Косјерић” ће наставити истрајну борбу за одбрану части, слободе и демократских вредности свих грађана Косјерића свим правним и нужним средствима. Било да је у питању утврђивање истине о злоупотреби преминулих особа на гласању, борбе против најављеног истраживања и отварања рудника литијума у Мушићима као и свих других махницација локалне СНС власти која су на штету грађана Косјерића.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено

Најновије