Чисти људи за чист Косјерић уложили приговор ОИК-у: злоупотреба преминулих особа од стране СНС

Група грађана Чисти људи за чист Косјерић данас је уложила је приговоре на изборне неправилности Општинској изборној комисији. 

Наше примедбе се пре свега односе на број гласача који су гласали ван бирачких места. Да бисте видели размере СНС злоупотребе показаћемо на пар примера. 

На парламентарним изборима 21. јуна 2020. године је укупно 256 бирача искористило могућност да гласа ван бирачког места, тј. да гласа од куће.  

На локалним изборима 28. марта 2021.године је 569 особа гласало ван бирачких места без јасно наведеног разлога зашто гласају од куће, што је разлика од чак 313 ГЛАСАЧА. 

Желимо да скренемо пажњу јавности да је СНС брутално злоупотребила механизам гласања ван бирачког места који је предвиђен за болесне, непокретне и старе. Посебно је индикативна злоупотреба овог механизма на два бирачка места на локалним изборима 28.марта текуће године.

Највише гласача од куће регистровано је на бирачком месту Маковиште 2, где је 59 људи гласало од куће, а СНС је на овом бирачком месту освојио 83,1%  гласова. 

Друго бирачко место је Годечево где је 50 особа гласало ван бирачког места, без навођења разлога за гласање од куће, а СНС је освојио 88,7% гласова. 

На изборном месту у Годечеву наша листа је регистровала озбиљан прекршај изборног процеса и постоје реалне индиције да су брутално искоришћена преминула лица у сврху гласања за СНС. 

Сутра очекујемо седницу Општинске изборне комисије где ћемо захтевати стриктно поштовање изборне процедуре.

Приговор

Чисти људи за чист Косјерић ће одлучно наставити борбу за одбрану интереса грађана, право на слободне изборе и слободно одлучивање свим правним и нужним средствима. 

Живот, а не политика!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Објављено